Foto’s van eerder werk

Bed op maat:
Voor een slaapkamer hebben we dit bed gemaakt. Vanwege de smalle ruimte is het bed 120 cm breed. Het oude bed voldeed niet meer, bovendien wilde de eigenaresse graag opbergruimte onder het bed. We hebben het uitgevoerd in Vuren hout, zodat het goed bij de vensterbank past. De lades hebben we zo groot mogelijk gehouden, zodat deze zo goed mogelijk benut kunnen worden.


Nieuwe poort in oude stijl:
Dit was een echt restauratie project. In de benedenstad van Nijmegen was een poort aan vervanging toe. De eigenaren wilden de nieuwe poort graag in de sfeer van het huis, dus hebben we de poort in oude stijl gemaakt. Onze lokale meestersmid (Reinier Hoving) heeft het smeedwerk voor de poort gemaakt. De poort is uitgevoerd in Red Ceder hout; een lichte houtsoort die erg lang mee gaat. Vlak na onze arbeid heeft een schilder de poort de groene kleur gegeven.


Massief eiken vensterbank op maat:
Deze vensterbank hebben we van massief eiken gemaakt. Vanwege de lengte (420 cm) een echt maatwerk project. De vensterbank is afgewerkt met meubelolie om de natuurlijke kleur zoveel mogelijk te behouden.


Dubbele poort op maat:
Voor een tuin hebben we een nieuwe dubbele poort gemaakt. De oude poort was iets te smal voor de nieuwe bewoners. Een deel van de schutting en de pergola is ook vernieuwd, alles is uitgevoerd in Douglas hout.


Eiken wandplank op maat
Voor een keuken hebben we deze massief eiken wandplank gemaakt. De live edge kant hebben we behouden en een afgeronde hoek gegeven. Op de plank komen grote, en vooral zware, voorraad bussen te staan. Om de plank nog meer steun te geven (gipswand) hebben we een eiken tak als extra steun op de hoek geplaatst.


Interieur tuinkas:
Voor een tuinkas hebben we een nieuw interieur op maat gemaakt: twee lange plantenbakken, de één wat hoger dan de ander. En een werkbankje op maat. Om het geheel af te werken hebben we een klein plankje tegen de kas gemonteerd; het breidt het geheel aan elkaar. De derde foto is na ingebruikname genomen.


Ronde overkapping:
Deze overkapping hebben we gemaakt naar het principe van da Vinci’s bridge. De klant wilde graag een nieuwe overkapping die het toneel zou zijn voor de twee blauwe regens, met mogelijkheid om een hangmat op te hangen. Het moest geen standaard rechttoe rechtaan overkapping worden, maar een speelse variant, gemaakt met zoveel mogelijk duurzame materialen. Als laatste wilde de klant ook graag een bergruimte voor de kussens van de bank. We hebben gewerkt met kastanje rondhout, planken van eikenhout en EPDM als dakbedekking.


Ronde tuinkas
Om de ruimte in deze tuin zoveel mogelijk te benutten hebben we hier een ronde tuinkas geplaatst. We hebben gewerkt met Douglas en kastanjehout. Het muurtje van het sleutelgat is gemetseld met kalkmortel. Om gelijk een goed beeld te krijgen hebben we biologische groenten geplant.


Vliering met houten frames voor wanden
Voor deze klus zijn we gevraagd om een vliering op zolder te bouwen met een vlizotrap. Daaronder hebben we een houten frame geplaatst met toegangsdeur voor de wanden van de nieuwe werkplek. De klant heeft de wanden en het plafond verder zelf afgewerkt.


Wandkast op maat
Op deze zolder hebben we een wandkast op maat gemaakt waarbij we de vorm van het dak gevolgd hebben en om de schoorsteen heen hebben gebouwd. Het merendeel van de kast oogt afgesloten; de kast heeft 6 deuren en onderin hebben we 7 ladebakken gemaakt.


Vliering op maat:
Op een zolder in Lent hebben we een vliering gebouwd voor een logeerbed. Het trappenhuis eronder hebben we afgesloten met een toegangsdeur, met vlas geïsoleerde wanden en ramen zodat het geluid van beneden gedempt wordt en het licht zoveel mogelijk doorgelaten wordt. Om de buis van de afzuiging hebben we een koof gebouwd, en een naast de nieuwe wand van het trappenhuis een kast geplaatst waar de afzuigapparatuur e.d. hangt. Met een vaste trap is de vliering te bereiken.


Wandkast in Lutjens stijl:
Deze kast op maat is geïnspireerd op het werk van Willem Lutjens, die de welbekende stokkenkasten maakte in de jaren ’60. Om Lp’s in de kast te kunnen plaatsen hebben we de kast 40cm diep gemaakt. In tegenstelling tot Lutjens, die werkte met een diepte van 20 of 30cm. De zes lades bieden ruimte aan cd’s en dvd’s zodat er een rustig beeld in de ruimte ontstaat. De kast is uitgevoerd in massief eikenhout.


Balustrade leuning:
Om het trapgat van dit jaren ’30 huis wat veiliger te maken voor de toekomstige kinderen die er gaan komen hebben we een balustrade leuning op maat gemaakt. De klant wilde geen standaard leuning; geïnspireerd op een plaatje hebben we dit ontwerp gemaakt.


Overkapping Ibiza stijl op maat:
Het uitgangspunt van deze op maat gemaakte overkapping was een plaatje door de klant gevonden op internet; een Ibiza stijl variant. Om deze bestendig te krijgen voor het Nederlandse weer is het dak afgewerkt met EPDM. Voor de achterwand aan de buitenzijde hebben we de planken van de oude schutting hergebruikt. Voor de luchtigheid van het geheel is de wand van de fietsenberging laag gehouden. Door het plaatsen van twee planken is deze ook te gebruiken als bar.


Slaap vliering:
Voor de slaapkamer van twee zussen heb ik een slaap vliering op maat gemaakt. Beide zussen hebben nu een eigen ruimte in een enkele kamer. Samen met de klant vooraf goed gekeken en overlegd wat het formaat en de hoogte zou gaan worden. Rekening is gehouden met het raam; zodat er voldoende licht in de kamer zou blijven vallen. Boven de deur heb ik een kleine bergruimte gemaakt. Oorspronkelijk bedoelt voor het opslaan van dozen, in werkelijkheid is er een kastje geplaatst en slaapt één van de katten er in z’n mandje.


Douglas overkapping op maat:
Na het verwijderen van de oude over overkapping hebben we in overleg met de klant deze overkapping van Douglas hout op maat gemaakt. Het dak is afgewerkt met EPDM en een daklijst. In één van de hoeken hebben we een zinken hemelwaterafvoer geplaatst.


Tuinberging / schuurtje:
Voor deze tuin heb ik een tuinberging op maat gemaakt van Douglas hout, met een sedum (groen) dak. In het kastgedeelte (linker zijde) heb ik legplanken en gereedschapsklemmen geplaatst. In het rechterdeel heb ik een diepe legplank gezet.